PER MØLDRUP-DALUM

Julebesøg af Åge 2013

Så var dagen kommet hvor jeg skulle hjem og besøge Frederik og jeg glædede mig. Jeg håbede virkeligt at der ville være risengrød. Jeg elsker risengrød! Jeg virkelig ELSKER risengrød. Jeg elsker at få en kæmpe skål med dampende varm risengrød der har en kæmpe klat smør i midten og et tykt tykt lag kanelsukker. Det er det bedste i nissers liv. Hos Julemanden får vi det til morgenmad, til frokost og til aftensmad. Uhm, det er godt.

Det er bare ikke altid at jeg får det når jeg er på besøg hos Delfinbørn. Delfinbørn får ikke risengrød til hverken morgenmad eller frokost! En gang i mellem får de det vist til aftensmad, men vist kun om julen. Hvor er det synd for de børn. De virker dog glade alligevel.

Hvis JEG ikke får risengrød kan jeg ikke lade være med at drille. Jeg elsker at drille, næsten lige så meget som jeg elsker risengrød. Julemanden siger dog at vi kun må drille for sjov. Så DET gør jeg hvis jeg ikke får risengrød.

Fik jeg risengrød hos Frederik? NEEJ! Drillede jeg så ham og hans familie? JAA!

Frederiks familie skulle have ris til aftensmad, men ikke risengrød. Det var bare nogle almindelige ris. Lige inden de skulle spise dem, tryllede jeg Frederiks ris grønne! Ti hi, Frederik så meget forbavset ud! Og ved I hvad? Jeg tryllede OGSÅ hans brors ris om så de blev helt BLÅ! Men Frederik og Sofus var sultne så de spise tryllerisene alligevel -- måske de nu bliver grønne og blå inde i maven, hø hø hø.

Om natten fik jeg lov til at sove sammen med Frederik og det er altid så hyggeligt. Så fik jeg lov til at lytte med på godnathistorien. Den handlede om at Frederik fløj til New York og mødte Superman, Batman, Hulk, Sorte Fugl og Spiderman. Superheltene reddede det fly Frederik sad i sammen med sin familie da det var ved at styrte ned.

Frederik sover med nissen Åge

Efter at Frederik var faldet i søvn listede jeg mig ud af sengen og ud på gangen. Jeg var lige ved at vække Frederiks mor, men jeg stod musestille. Så gik jeg endnu mere stille videre ud i køkkenet. Her tryllede jeg havregrynene om til RIS. Ti hi! Der efter tryllede jeg også sukkeret om til salt.

For lige at lave det sidste drilleri, vendte jeg deres sofabord på hovedet. Nøj, det var tungt, men mine tryllekræfter er stærke. Måske stærkere end Superman!

Så listede jeg mig stille tilbage til Frederiks seng og lagde mig ved siden af ham uden at han vågnede.

Om morgenen blev hele familien meget overrasket. Først over at bordet stod på hovedet. Så hældte de ris i tallerknen i stedet for havregryn og til sidst så de meget underlige ud i hovedet da de spiste havregryn med salt i stedet for sukker -- HVOR VAR DET SJOVT.

Ingen blev dog kede af det og de vidste vist godt at det bare var mig der drillede for sjov. Frederiks far sagde godtnok at næste gang jeg kom på besøg skulle jeg bo udenfor i kaninburet. Uha, jeg er lidt bange for store sorte kaniner. Mon han bare drillede mig?

Alligevel er det nu skønt at være drillenisse!

Kærlig hilsen og god jul,

Åge