Selvbiografi

Jeg blev født på fødeanstalten i Århus d. 6. maj 1974, kl. 6.30 om morgenen.

Min mor Vibeke Lakjer og jeg boede dengang i lejlighed på Kalmargade i Århus Nord sammen med min far Erik Møldrup og min storebror Mikkel Møldrup-Lakjer, men før jeg fyldte tre, flyttede vi alle sammen til Frejlev, en lille landsby ca. 10 km sydvest for Aalborg. Her fik begge mine forældre job (min far på Aalborghus Gymnasium og min mor på Aalborghus Slot), og min bror og jeg begyndte i hhv. børnehave og skole. Senere begyndte jeg også i Frejlev skole og mine forældre bor stadig i byen. I 1982 kom min lillebror Jonas Møldrup-Lakjer til og i 1983 kom også lillebror Jakob Møldrup-Lakjer til verden. I dag bor alle mine søskende i Århus, og mine forældre truer med også snart at flytte herned. Efter igen at have boet i lejlighed på Kalmargade, denne gang sammen med min forlovede Per Dalum Jensen og vores lille datter Frida, bor jeg og min lille nye familie nu i hus på Katrinebjergvej i Århus Nord.

Efter 9. klasse på Frejlev Skole tog jeg i 1990 et år til USA med udvekslings- foreningen YFU og gik på high school i den lille by West Lafayette i Indiana. Det var et spændende år, golfkrigen rasede og det var interessant at opleve den amerikanske nationalisme indefra så at sige. Jeg har i dag stadig kontakt med min værtsfamilie og med venner derovre fra, selv om der år for år bliver længere og længere mellem vores informationsudveksling.

Efter året i USA begyndte jeg i 1.g., sproglig linie, på Aalborghus Gymnasium. Dette var også tre gode år, hvor jeg (som også i folkeskolen) fik mulighed for at dyrke den musikalske og mere kreative side af mig selv. I gymnasiet havde jeg tre højniveaufag: engelsk, spansk og musik. Alle tre fag er stadig en stor del af mit liv den dag i dag, så jeg har ikke fortrudt mit valg, selv om jeg husker der var ret hårdt dengang med alle de afleveringer. Jeg blev student i 1994.

Efter gymnasiet rejste jeg til Spanien og boede i Madrid et år, hvor jeg boede privat hos en spansk familie, hvis børn jeg underviste i engelsk og anden lektiehjælp. Jeg brugte også året til at finpudse mit eget spansk, men da jeg vendte hjem til Danmark i 1995 var det for at læse engelsk filologi på Århus Universitet – jeg kunne ikke bære, at mit engelsk var blevet så dårligt det år jeg havde været i Spanien.

I 1998 rejste jeg igen til USA for at bo. Denne gang var det for at læse et semester på University of Montana i Missoula Montana, på USA's vestkyst. Dette ophold var også yderst interessant, og jeg fik både af- og bekræftet nogle af myterne om de stereotypiske amerikanske cowboys og den ædle/vilde indianer. Det var også dette ophold, der inspirerede mig til at skrive speciale om den moderne nordamerikanske indianske roman. Opholdet var også fagligt meget givende.

I 1999 begyndte jeg at læse spansk filologi som sidefag på Århus Universitet. Her var niveauet knap så højt, og fagene var mange af de samme som da jeg læste engelsk (grammatik, sproghistorie, fonetik, kulturhistorie, litteraturhistorie etc), så det at læse et sidefag blev knap så ophidsende som jeg havde håbet. Til gengæld mødte jeg en ny flok søde mennesker, som jeg i dag ser lige så meget som dem jeg læste engelsk med.

I 2001 rejste jeg igen til Spanien for at bo, denne gang for at læse et semester ved Universidad de Complutense i Madrid. Desværre var niveauet på universitetet også her meget skuffende, og jeg fik mere ud af det sociale end det faglige, hvilket selvfølgelig var lidt ærgerligt når jeg sammenlignede med mit sidste udvekslingsophold i USA, hvor både det faglige og det sociale havde været helt i top. Men jeg brugte i stedet månederne på at øve mit spansk og lære den spanske kultur bedre at kende, hvilket jo også var vigtigt.

I 2002 begyndte jeg at skrive speciale på Engelsk Institut og i slutningen af 2003 blev jeg - endelig - cand.mag. i engelsk og spansk.

I 2004 gik jeg på barsel, og som jeg nævnte før, fødte jeg i april 2004 en lille pige, som vi har navngivet Frida. I kan se billeder af hende og følge med i hendes private dagbog (dog kræves kodeord men det kan opnåes ved henvendelse til mig) på www.theseus.dk/frida/

Efter min barsel søgte jeg en 2-årig uddannelsesstilling med tilknyttet pædagogikum ved Grenaa Gymnasium - og fik den. Det blev til to lange men meget lærerige år: først et år som "føl" ved fire vejledere (to i engelsk og to i spansk), og efterfølgende et år som "rigtig" lærer med fire egne klasser. For hver dag, der er gået, har jeg nydt at undervise mere og mere, og jeg er nu ikke længere i tvivl om, at jeg er havnet på den rette hylde. Jeg er superglad for kontakten med de unge og ikke mindst for det faglige (og sociale) samarbejde med kollegerne. 

Og efter endt pædagogikum i Grenaa har jeg nu fået fastansættelse ved Randers Statsskole, og jeg glæder mig meget til at starte i august. Jeg vil savne kollegerne i Grenaa, men mon ikke vi kommer til at se hinanden igen engang - evt. som eksaminator/censor i en eksamensituation? :-)

Opdateret i juni 2007